Vinotéka

Sauvignon Blanc D.S.C., ročník 2022, suché, 0,75 l

Sauvignon Blanc D.S.C., ročník 2022, suché

Hrozno odrody Sauvignon Blanc bolo zbierané 12.9.2022 pri cukornatosti 20 °NM. Mušt klonu FV 5, známeho aj ako “herbálny klon”, bol po krátkej macerácii na šupkách odkalený a prekvasený pri teplote do 16 °C, vďaka čomu má víno príjemnú arómu kvetov bazy čiernej, doplnenú o tóny zrelých grepov a citrusov. V šťavnatej chuti zaujme stopa kiwi a vinohradníckych broskýň. Celkové množstvo vyrobeného vína je 4500 fliaš.

Merlot rosé D.S.C., ročník 2022, polosuché

Hrozno odrody Merlot pre toto ružové víno bolo zbierané 21.9.2022 pri cukornatosti 21 °NM. Maceráciou bobúľ v chlade po dobu 2 hodín sme dosiahli svetlo ružovú farbu. Mušt následne kvasil pri teplote do 17 °C, vďaka čomu má víno príťažlivý buket lesných jahôd, malín a májových čerešní. Celkové množstvo vyrobeného vína je 3400 fliaš.

Dunaj D.S.C., ročník 2019, suché

Hrozno z odrody slovenského novošľachtenca Dunaj, ktorý vznikol krížením odrôd (Muškát Bouchet x Oporto) x Svätovavrinecké, bolo zbierané 3. 10. 2019 pri cukornatosti 23,5 °NM. Macerácia na šupkách trvala 3 týždne, po dokvasení víno dozrievalo v 5000 l sudoch 7 mesiacov. Tmavý fialovo-červený farebný odtieň, vôňa lesných bobuľovín a praženej kávy sú v harmónii s plnou opulentnou chuťou sliviek a horkej čokolády. Celkový objem vyrobeného vina je 7400 fliaš.

Pálava “2” D.S.C., ročník 2022, polosladké

Hrozno moravského kríženca Tramín červený x Müller Thurgau bolo zbierané 4.10.2022 pri cukornatosti 22,5 °NM. Výsledkom šetrného spracovania, pri ktorom sme zastavili proces fermentácie s obsahom zvyškového cukru 22 g/l, je víno noblesnej muškátovej vône so šťavnatou ovocnou kyselinou a príjemnou polosladkou chuťou citrusov, manga a marakuje. Celkový objem vyrobeného vína je 7400 fliaš.

Sauvignon, ročník 2020, suché

Pri výrobe tohto vína sme zberali hrozno v akostnej zrelosti z vlastných vinoradov, ktoré sa šetrne a rýchlo spracovalo do podoby hroznového muštu. Ten po odkalení kvasil pri nižších teplotách do sucha. Vzniklo tak ľahké svieže odrodové víno šťavnatej a lahodnej chute.

Pálava, ročník 2021, polosuché

Pri výrobe tohto vína sme zberali hrozno v akostnej zrelosti z vlastných vinoradov, ktoré sa šetrne a rýchlo spracovalo do podoby hroznového muštu. Ten po odkalení kvasil pri nižších teplotách do polosucha. Vzniklo tak ľahké svieže odrodové víno šťavnatej a lahodnej chute.

Chardonnay, ročník 2020, suché

Pri výrobe tohto vína sme zberali hrozno v akostnej zrelosti z vlastných vinoradov, ktoré sa šetrne a rýchlo spracovalo do podoby hroznového muštu. Ten po odkalení kvasil pri nižších teplotách do sucha. Vzniklo tak ľahké svieže odrodové víno šťavnatej a lahodnej chute.

Merlot rosé, ročník 2021, polosuché

Pri výrobe tohto vína sme zberali hrozno v akostnej zrelosti z vlastných vinoradov, ktoré sa šetrne a rýchlo spracovalo do podoby hroznového muštu. Ten po odkalení kvasil pri nižších teplotách do polosucha. Vzniklo tak ľahké svieže ružové víno šťavnatej a lahodnej chute.

Frankovka modrá, ročník 2020, suché

Pri výrobe tohto vína sme zberali hrozno v akostnej zrelosti z vlastných vinohradov, ktoré sa po pomletí a odstopkovaní nechalo nakvášať po dobu 3 týždne vo vinifikátoroch. Mladé víno po vylisovaní dokvášalo v nerezovom taknu a neskôr po odbúraní kyseliny jablčnej zrelo 4 mesiace vo veľkom dubovom sude.

Dunaj, ročník 2019, suché

Pri výrobe tohto vína sme zberali hrozno v akostnej zrelosti z vlastných vinohradov, ktoré sa po pomletí a odstopkovaní nechalo nakvášať po dobu 3 týždne vo vinifikátoroch. Mladé víno po vylisovaní dokvášalo v nerezovom taknu a neskôr po odbúraní kyseliny jablčnej zrelo 4 mesiace vo veľkom dubovom sude.